yogadisja

“Yoga is the journey of the self,

Through the self,

To the self”

The Bhagavad Gita

Yogadocent

In Nederland, Thailand, India en op Bali verdiepte ik mij in de verschillende stijlen en herkomst van yoga en diverse meditatievormen. In ashrams kwam ik tot rust en leerde over de filosofie en de diepere betekenis van yoga. Momenteel geef ik les in de stijlen Hatha, Yin en Nidra. Dit doe ik bij diverse yogascholen, thuis en op de werkvloer, zowel voor individuen, groepen en volwassenen. Mijn specialisatie is het geven van Yoga Nidra en de combinatie van yoga en voeding. Het voeden van lichaam en geest via een holistische benadering.

Yoga is voor mij je lichaam en adem kunnen beheersen. Mijn beste vriend is mijn adem en daar werk ik graag mee tijdens de yogalessen. Yoga zie ik als een innerlijke reis door je lichaam en geest. Middels ademhalingsoefeningen kom je dichter bij je essentie. In het moment zijn en genieten van wat er op dat moment is. En wat het ook is, alles is goed. Goed en fout zijn zaken van het ego. In de Hatha Yoga probeer je dit juist los te laten. Het mooie van Yin Yoga vind ik de langere tijd dat je in een houding zit of staat. Het is de ultieme manier om je eigen lichaam en geest te ontdekken en mindfullness te praktiseren. In het hier en nu..

Yoga Nidra is een diepe ontspanningsoefening. De diepe ontspanningsoefening is een van de meest effectieve manieren om op lichamelijk en geestelijk niveau spanningen los te laten en blokkades in je lichaam te doorbreken.