VENKEL CARPACCIO MET ARTISJOK

Venkel carpaccio met artisjok

Een jaar geleden aten wij deze heerlijke carpaccio op het zonnige Ibiza. Onze retreat chef kok Grace Allaart maakte dit gerecht voor ons.

VENKEL: rijk aan vitamine C en kalium. Stimuleert het spijsverteringsproces en is kalmerend voor de darmen en buik. Het heeft van nature een zoete smaak.

Ingrediënten:

  • een kleine artisjok
  • een scheut citroensap
  • een kleine venkel
  • smaakvolle olie, bijvoorbeeld olijf- of arganolie
  • vers gemalen peper en zout

Breng ruim water aan de kook in een pan met een klein beetje citroensap. Doe de artisjok in de pan als het water kookt. Leg een bord op de artisjok zodat de artisjok altijd onder water is tijdens het koken, om verkleuring te voorkomen. Laat dit 30 minuten koken op zacht vuur.

Gebruik een scherp mes om de venkel in de lengte zo dun mogelijk te snijden. Leg 1 laag van de venkelrepen verspreid over een bord. Besprenkel ruim met olijfolie, pepper en zout.

Haal de artisjok uit het water en laat afkoelen. Duw met je handen de bladeren iets naar buiten zodat het eruit ziet als een bloem. Zet de “artisjokbloem” mooi op het bord met venkel.

Klaar!

Discussion

Comments (1)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *