yoga-nidra

YOGA NIDRA AMSTERDAM 

 

YOGASCHOOL NOORD

Datum:    Vrijdag 10 november 2017 & vrijdag 26 januari 2018 

Tijd:          19:00 – 20:30

Kosten:    15 EURO

Locatie: Plotterstraat 24

Deze avond staat in het teken van diepe ontspanning. We starten met vloeiende en opwarmende bewegingen, gevolgd door Yin poses om de spanningen los te laten uit het lichaam. Aarden op je mat en even niets meer te hoeven doen. Een avond voor jezelf om hierna een ontspannen versie van jezelf te zijn. Dan volgt een lange Yoga Nidra sessie, waarbij je 30 tot 40 minuten op je rug ligt met een dekentje over je heen. Docent Khadija zorgt ervoor dat iedereen zo comfortabel mogelijk ligt en jij alleen maar hoeft te ontspannen. Met etherische oliën probeert zij je nog verder in de ontspanning te brengen. Relax… Zorg dat je naast yogakleding ook warme sokken en een trui meeneemt. Na afloop van de les hebben we een heerlijke verse smoothie met ingrediënten die passen bij het seizoen.

Wat is Yoga Nidra? Khadija noemt het de ‘echte’ powernap! Je ligt languit op je mat in Savasana. Het enige wat je hoeft te doen is ontspannen en te luisteren naar haar stem.

De diepe ontspanningsoefening is volgens Khadija een van de meest effectieve manieren om op lichamelijk en geestelijk niveau spanningen los te laten en blokkades in je lichaam te doorbreken. Yoga Nidra kan een bijzondere ondersteuning zijn bij verschillende gezondheidsklachten: burn-out, hoge bloeddruk, hoofdpijn/migraine, slaapstoornis, stresssyndroom, astma, angst en overgangsklachten. Yoga Nidra is ook geschikt voor zwangere vrouwen.

LOCATIE NACHTEGAALSTRAAT 157 
Yoga Nidra elke laatste zondag van de maand.