yoga-nidra

YOGA NIDRA AMSTERDAM 

 

AMSTERDAM

Datum:   

zondag 17 november  2019      (ELEMENT METAAL – THEMA: BREATH IN AND OUT )

zondag 19 januari 2020            (ELEMENT WATER – THEMA: SILENCE PLEASE )

zondag 1 maart 2020                (ELEMENT HOUT – THEMA: DETOX )

zondag 10 mei 2020                  (ELEMENT VUUR – THEMA: HAPPINESS

Tijd:          16:00 – 18:00

Kosten:    25 EURO ( 5 euro pp wordt gedoneerd aan Dar Moustaqbel Marrakech (www.moustaqbel.org). De betaling dient vooraf betaald te zijn. Aanmelden is verplicht ivm beperkte plek. Meld je aan via info@yogadisja.nl. Je kunt je ook aanmelden voor de 4 sessies, de prijs is dan 95 euro. Mocht je onverhoopt niet kunnen of ziek zijn dan kan het geld helaas niet geretourneerd worden. 

Locatie: Moustaqbel Amsterdam, Bloemgracht 38 H 

De middag staat in het teken van ontspannen. We starten met wat bewegingen om de spanningen los te laten uit het lichaam. Dan met yin houdingen die horen bij het element en het thema. Aarden op je mat en even niets meer te hoeven doen. Een middag voor jezelf om hierna een ontspannen versie van jezelf te zijn.  We sluiten de yogales af met een lange Yoga Nidra sessie, waarbij je 30 tot 40 minuten op je rug ligt met een dekentje over je heen. Ik zal er voor zorgen dat iedereen zo comfortabel mogelijk ligt en jij alleen maar hoeft te ontspannen. Voor de Nidra geef ik iedereen een korte healingsessie met etherische oliën. Na de les is er altijd thee en iets lekkers.

Wat is Yoga Nidra? Khadija noemt het de ‘echte’ powernap! Je ligt languit op je mat in Savasana. Het enige wat je hoeft te doen is ontspannen en te luisteren naar haar stem.

De diepe ontspanningsoefening is volgens Khadija een van de meest effectieve manieren om op lichamelijk en geestelijk niveau spanningen los te laten en blokkades in je lichaam te doorbreken. Yoga Nidra kan een bijzondere ondersteuning zijn bij verschillende gezondheidsklachten: burn-out, hoge bloeddruk, hoofdpijn/migraine, slaapstoornis, stresssyndroom, astma, angst en overgangsklachten. Yoga Nidra is ook geschikt voor zwangere vrouwen.

Wij zorgen voor yogamatjes, maar neem gerust je eigen yogamat mee als je dat prettiger vind. Neem zelf een dekentje, warme trui en dikke sokken mee. Tijdens Yoga Nidra koelt het lichaam snel af. Gelukkig hebben wij vloerverwarming maar echt fijn is het als je genoeg warms mee neemt.

Khadija Maros
6 jaar geleden begon ik als een van de eerste in Nederland met Yoga Nidra lessen te geven. Toenertijd was het nog heel onbekend. Mijn doel was dan ook dit bekend te maken in Nederland, omdat ik het zo’n geweldige methode vind. Vooral voor mensen die het heel lastig vinden om te ontspannen. Inmiddels heb ik vele workshops en lessen hierin gegeven maar ook mensen persoonlijk begeleid die kampten met slaapproblemen, depressie en burn out.