Khadija Maros

Als jong meisje van 4 jaar vertrok ik samen met mijn familie uit Marokko om een bestaan in Nederland op te bouwen. In mijn geheugen staat een plaatje gegrift van de plek waar wij midden in de natuur woonden. In harmonie leefden wij samen met familie, dieren en al het moois van de natuur. Mijn moeder kweekte haar eigen groenten en fruit en maakte boter en kaas van de melk van onze koe. Iedereen in huis hielp mee om ons te voorzien in de eerste levensbehoeften. Er was maar weinig nodig om gelukkig te zijn als kind in Marokko.

In Nederland ging er een nieuwe wereld voor mij open. De stad, het verkeer, zoveel mensen op een klein oppervlakte. Gelukkig woonde mijn vader al een tijd in Nederland en hij begeleidde ons in alle nieuwe ervaringen die wij opdeden. In de jaren erna werd het leven in Nederland een thuis. Ik voel mij zo gezegend om in twee culturen opgegroeid te zijn. Ieder jaar ga ik graag naar Marokko om familie te bezoeken en nieuwe plekken te ontdekken in Marokko.

Middels de yoga retreats naar Marokko wil ik anderen meenemen in de ervaring en de schoonheid die Marokko te bieden heeft.

Mijn liefde voor eten is ontstaan vanuit de liefde voor de natuur. De natuur biedt ons aan wat wij nodig hebben en dat verandert ieder seizoen. Ik werk daarom ook graag met seizoensgroenten en fruit en gebruik kruiden medicinaal tegen allerlei kwaaltjes en pijntjes.

Na mijn juridische studie ben ik gaan werken in het bedrijfsleven. Dat vond ik heel erg leuk, omdat ik in een totaal andere wereld terecht kwam. Na acht jaar kwam echter de behoefte om zelf te gaan ondernemen. Ik had de behoefte om zelf mijn ritme te bepalen en mijn eigen koers te gaan varen. Ik besloot mijn carrière volledig om te gooien, van accountmanager in de zakelijke branche naar holistisch voedingskundige en yogadocent.

Khadija Maros