BLOEMKOOL & PADDENSTOELEN

1 bloemkool, in roosjes

250 gram kastanje paddenstoelen of een mix van paddenstoelen

1 grote rode ui, in ringetjes

1 el gedroogde oregano

peper en zout

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in een grote ovenschaal en roer door elkaar.
  3. Ovenschaal in de oven. Tijdsduur is afhankelijk van hoe gaar je de bloemkool wilt hebben. Zelf vind ik het lekker als het nog knapperig is en een mooi bruin laagje heeft. Ik doe de ovenschaal 15 minuten in de oven.

Een aantal keer roeren is essentieel om het sap uit de paddenstoelen te krijgen.

Dit gerecht ontstond uit pure noodzaak. Had bijna niets anders in de koelkast en wat bleek de combinatie is super yummy.

Je kunt dit gerecht als bijgerecht of als salade met quinoa of parelgort en een hele avocado eten. Wees creatief en maak een leuke kleurrijke salade bowl van resten groenten uit je koelkast.

Discussion

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *